Halaman

Isnin, 16 Julai 2012

TEPUNG MEMBUATCHEESE CAKE INSTANT

 
CHEESE CAKE MIX..
cuma..tepong cheese 400gm+ susu 250ml..susu segar
pastu pukul smpai kembng n masuk peti ais 3 jam..

400 gram(1 BUNGKUS)= 1kg kek

(topping/filling)=strawbery,bluebery,kiwi atau oren
*boleh juga guna kreativiti sendiri-dgn guna oreo,carrot parut,coklat atau apa shj yg sedap utk filling**

1)kalau nk layer ngn biskut..marie.. hancurkan biskut..lps tu..dlm kuali..cairkan butter@marjerin..bila dh cair..masukkn biskut td..dh rata..masukkn biskut tu dlm bekas yg nk digunakan...penyek2 n rata kan..kemudian simpan dlm peti dlm setengah jam.. smbil tggu biskut keras...
2) adunan cheese tu..tuang tepung tu dlm bekas..campurkan air ikut sukatan..lps tu putar guna mixer..1 minit utk kelajuan MINIMA..5 minit utk kelajuan MAKSIMA..dh siap..tuangkan adunan ke atas lapisan biskut tu...ratakan adunan tu..n then..sejukkan dlm peti selama 3 jam..kalau nk letak filling ..dh 2 jam dlm peti..blh la letak filling..lps tu..masukkn smla dlm peti utk 1 jam terakhir..

inniakhofullah@butterwrdfly

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...